Ouders

Oudermoment

Deze periode van voorbereiding op de Eerste Heilige Communie van je kind is ook voor jullie als ouders een uitnodiging om in je geloof verder te groeien als leerlingen van Jezus. Daarvoor is het oudermoment. Dit vindt plaats in de sacristie tijdens het laatste 10 minuten van de bijeenkomst van de kinderen. De kinderen zijn aan het knutselen en dan kan een van de werkgroep leden met de ouders apart gaan zitten. We geven aan jullie ouders een korte samenvatting van het verhaal wat aan de kinderen is verteld. Daarbij geven we ook verdieping en achtergrond informatie voor jullie als volwassenen. Er is ook ruimte voor het stellen van vragen. Bijv. wanneer we het scheppingsverhaal aan de kinderen vertellen, geven we aan jullie uitleg over de betekenis van dat verhaal en hoe we het mogen verstaan. Dus profiteer van deze kans om zelf in je geloof verder te groeien en kom naar het oudermoment!

Ouderhulp

Tijdens de bijeenkomsten met de kinderen is de aanwezigheid gewenst van twee hulpouders. Het geeft jullie als ouders de kans om samen met je kind te beleven hoe de bijeenkomsten verlopen. Bovendien is extra praktische hulp bij het werken met de kinderen heel welkom.
Er is bij de bijeenkomst van de kinderen een lijst aanwezig waar iedere ouder zich kan inschrijven om twee keer erbij te zijn.

Ouderavonden

Er zijn tijdens de voorbereiding drie ouderavonden: de informatieve ouderavond, een ouderavond over gebed en een ouderavond over de Eucharistie. Het heeft de voorkeur om met beide ouders te komen en in gesprek te gaan met andere ouders. Daarnaast geven we extra informatie over belangrijke onderwerpen.

Thuis

Om thuis op speelse wijze in het dagelijkse leven bezig te zijn met geloof, kun je kijken voor tips op www.geloventhuis.nl

Voor het bestellen van kinderbijbels en andere religieuze artikelen (en communiecadeautjes), kijk en bestel op www.samueladvies.nl